איזו פלטפורמה להקמת חנות וירטואלית היא הטובה ביותר
זוהי שאלה חשובה שכדאי שנשקיע בה מחשבה לפני שנתחיל את הקמת העסק האינטרנטי שלנו. זוהי החלטה קריטית להצלחת העסק. אומנם, זו לא החלטה בלתי הפיכה, תמיד יהיה אפשר לעבור למערכת אחרת. אבל זה יהיה מצב מתסכל, יקר וארוך. לכן, כדאי מאוד שנעשה את ההחלטות והבחירות הנכונות לעסק שלנו מלכתחילה.
בפוסט הזה, נערוך סקירה כללית ונשווה בין שלושת הפלטפורמות הפופולריות שמשמשות להקמת אתרים וחנויות באינטרנט. שהם,
וורדפרס, וויקס ושופיפיי.
אבל, לפני שנתחיל חשוב לי להבהיר כמה דברים.
מאחר וברור לי שהפוסט הזה ייצור התנגדות אצל בעלי מקצוע אחרים, אני רוצה להבהיר ולהדגיש שהדברים הנאמרים כאן מייצגים את דעתי ומניסיוני האישי בלבד, ועל כל אחד לעשות את הבדיקות והמחקר שלו בכדי להגיע למסקנות האישיות שלו.
מדוע זוהי החלטה כל כך חשובה
בואו נדבר בקצרה על מדוע בחירה בפלטפורמה נכונה היא החלטה כל כך חשובה וקריטית לעסק. שהרי, גם אם נחליט בעתיד לעבור למערכת אחרת, זה אפשרי.
תחשבו על זה. כשתתחילו לבנות את החנות שלכם, תצטרכו לעבור עקומת למידה. להכיר את המערכת, לחבר ולהתחבר לתוספים השונים, לבנות תשתית מתאימה בעסק שלכם שתתמוך במערכת. כל זה לוקח זמן. בנוסף, עם הזמן, האתר יגדל, יתווספו מאמרים ותכנים רבים והחנות תתמלא במוצרים עם כל הנתונים שלהם, כולל תמונות, נתוני משלוח, מלאי, קופונים ומבצעים ועוד. אז, זה לא שזה לא אפשרי לעבור לפלטפורמה חדשה בעתיד. אבל זה יהיה מבצע לא פשוט וידרוש הרבה זמן למידה, כסף וחיבור מחדש עם כל מרכיבי העסק.
אז אם אפשר להשקיע מלכתחילה במחקר ולימוד הנושא בכדי לעשות את ההחלטה הנכונה, זה בהחלט כדאי.
הפלטפורמות האלו מצוינות
שלושת הפלטפורמות שנדבר עליהם בפוסט הזה הם מצוינות. לכל אחת מהן יש יתרונות וחסרונות וכל אחת מהן מתאימה למטרות שונות. אין פה רע. יש פה מה נכון עבורכם ועבור התקציב והמטרות של בית העסק שלכם.
בכדי להשוות בין המערכות, נשווה את הפרמטרים הבאים במדרג של בין 1 ל 5
- ידידותיות
- מחיר
- אפשרות מעבר לשרת אחר
- יכולות קידום (בעיקר, אורגני SEO)
- אמינות ואבטחה
- שרות ותמיכה
- התאמה כללית למסחר
ונתחיל עם המערכת הפופולרית, וורדפרסוורדפרס היא מערכת ניהול תוכן המבוססת על קוד פתוח. זאת אומרת, שהמערכת עצמה היא בחינם לחלוטין. עם זאת, את המערכת יש להתקין על שרת. כך שיש את העלויות של האירוח בשרת. שזה לא יקר, ונע במחירים של בין $5 ל $15 לחודש לחבילת אחסון מינימלית. רוב חברות האחסון מאפשרים התקנה של מערכת וורדפרס בלחיצת כפתור.
אתר וורדפרס דורש מקצועיות וזמן למידה גדול. ההתחלה תהיה קשה אבל בהמשך הדרך זה יהיה שווה והדברים יעשו קלים יותר. מאחר וזוהי מערכת חינמית, זה גם החיסרון שלה משום שזה נותן גישה לאקרים לפרוץ את קוד המערכת. עם זאת, מדובר בקהילה גדולה של מפתחים שמוציאים תוספי אבטחה כל הזמן. כך שמי שבחר בפלטפורמה הזו, כדאי שיקפיד להתקין את קודי ההבטחה ולבצע גיבויים באופן קבוע.
לוורדפרס יש קרוב ל 50.000 תוספים אותם ניתן להוסיף למערכת ולאפשר פונקציות נוספות. ושוב, מאחר ומדובר בקוד פתוח, חלק מהתוספים לא אמינים ועלולים לגרום נזק. כך שצריך להיזהר ולהתקין אך ורק תוספים אמינים.
אחד התוספים הפופולריים של הוורדפרס הוא ווקומרס. שזו חנות אלקטרונית המתלבשת על הוורדפרס. זוהי חנות מקצועית מאוד ואמינה. והשילוב ביניהם למעשה הופך את הוורדפרס לאתר מסחר או חנות אלקטרונית מקצועית.
אין שירות או תמיכה לוורדפרס משום שזו מערכת קוד פתוח. אבל מאחר והמערכת כל כך פופולרית, יש המון קבוצות, מדריכים, סרטונים ופורומים בהם אפשר לבקש תמיכה ועזרה.
זוהי מערכת שגם טובה לכל נושא הקידום באינטרנט. גם לקידום אורגני, קידום ממומן וגם קידום ברשתות החברתיות.
- ידידותיות – 3
- מחיר – 5
- אפשרות מעבר לשרת אחר – 5
- יכולות קידום (בעיקר, אורגני SEO) – 5
- אמינות ואבטחה – 3
- שרות ותמיכה – 2
- התאמה כללית למסחר – 4
מערכת זו מומלצת למי שמעוניין במחיר זול ובכל זאת במערכת מקצועית, אבל יודע להתעסק עם מערכות באינטרנט ויש לו יכולת ללמוד ולהתמודד עם טכנולוגיות שכאלו. כמו כן, זו מערכת מומלצת לאלו שחשוב להם שלא להיות תלויים באף מערכת. כי את מערכת הוורדפרס ניתן לקחת ביחד עם כל האתר, התכנים והמוצרים ולהעביר לשרת אחר. וזה דבר שאי אפשר לעשות בפלטפורמות האחרות אותם אנו סוקרים כאן.
ונמשיך למערכת שופיפיישופיפיי הינה פלטפורמה שעוצבה ונבנתה מתחילתה למסחר, לשיווק ולמכירות. זוהי האופציה היקרה מבין המערכות אותם אנו סוקרים בפוסט הזה. אבל, לעסק רציני עם מטרות רציניות זה בהחלט הדבר האמיתי.
שופיפיי ידידותית מאוד, קל יחסית להתחיל איתה ויש בה את כל מה שצריך להצליח עם חנות אלקטרונית ותאכלס, להתחיל למכור.
שופיפיי הינה מערכת אמינה ביותר והשרות שלהם מצוין. ושוב, החיסרון הגדול שלהם הוא המחיר שמקשה במקצת על עסקים מתחילים עם תקציב מוגבל. החבילה הבסיסית עולה $29 לחודש ובנוסף הם גובים עמלה על כל מכירה. במידה ולא תשתמשו בשרות הסליקה שלהם, העמלה נעה בין 2% ל 0.5% תלוי בחבילה. יש להם מערכת סליקה משלהם ואז הם גובים כ 2.9% שזה פחות או יותר המחיר של רוב חברות הסליקה. עבור עסק רציני שמגלגל מחזורים, זה בוודאי שווה וזה הפתרון האידיאלי.
- ידידותיות – 5
- מחיר – 2
- אפשרות מעבר לשרת אחר – 1
- יכולות קידום (בעיקר, אורגני SEO) – 5
- אמינות ואבטחה – 5
- שרות ותמיכה – 5
- התאמה כללית למסחר – 5
שופיפיי מומלצת מאוד לעסק רציני עם מטרות שיווק וקידום באינטרנט. זוהי המערכת עליה אמליץ ברוב המקרים לעסקים רציניים או לעסקים קטנים עם כוונות ומטרות רציניות לעתיד.
ונעבור לפלטפורמה האחרונה שהיא וויקס.וויקס היא מערכת שפותחה במטרה לתת מענה ללקוח קצה בעיקר. לכן, וויקס הינה מערכת מאוד ידידותית וקל מאוד להתחיל ולהקים איתה אתר. הייתי אומר שזה גם ממש מהנה. המחיר לאתר מסחר, זאת אומרת עם חנות אלקטרונית הוא $28 לחודש. שזה דומה לשופיפיי. אבל, כמעט ואין צורך בתשלומים נוספים. כך שזו מערכת זולה בהרבה משופיפיי. בקיצור, מערכת חמודה, ידידותית ונפלאה.
אז היכן הבעיה? ובכן, למטרות מסוימות זה יכול להיות פתרון מצוין. אבל לא הייתי ממליץ על וויקס לעסק רציני או עסק קטן עם מטרות רציניות.
לוויקס יש שני חסרונות עיקריים.
וויקס לא כל כך טובה בכל נושא הקידום. וזה בלשון המעטה. אם כי הם עשו שיפור משמעותי בשנים האחרונות, ובכל זאת, וויקס אינה משתווה לוורדפרס ושופיפיי בנושא הקידום. גם בקידום ממומן ובעיקר בקידום אורגני.
וחסרון שני (ואולי זה לא חסרון לעסקים מסוימים), החנות של וויקס אינה בנויה לכמות גדולה של מוצרים ואין בה את היכולות שיש בשופיפיי.
ידידותיות – 5
- מחיר – 4
- אפשרות מעבר לשרת אחר – 1
- יכולות קידום (בעיקר, אורגני SEO) – 2
- אמינות ואבטחה – 5
- שרות ותמיכה – 5
- התאמה כללית למסחר – 2
ובכל זאת, למטרות מסוימות זה פתרון מתאים. וויקס הינה פלטפורמה מומלצת לעסק קטן או עסק ביתי שמעוניין באתר קטן ויש לו כמות קטנה של מוצרים ואין לו צורך או כוונה לפעול בערוצי קידום ממומן או קידום אורגני ושמעוניין לנהל את האתר בעצמו. למשל, למי שזקוק לקטלוג מוצרים ייצוגי או למי שזקוק לאתר תדמיתי והוא לא צריך או מעוניין לשווק אותו.
לסיכום:
זהו, מקווה שנתתי לכם כמה נקודות שיעזרו לכם לקבל את ההחלטה הנכונה והחשובה, באיזו פלטפורמה להקים את הנוכחות המסחרית של בית העסק שלכם באינטרנט. אז בוא נסכם בקצרה,
לעסק ביתי קטן או מתחיל, או מישהו שמעוניין לנסות פעילות עסקית קטנה או צדדית ואין לו צורך בכמות גדולה של מוצרים ובכוונתו לשווק את האתר באופן אישי או דרך הרשתות החברתיות, זאת אומרת שהוא לא זקוק לקידום, אני ממליץ על וויקס.
למי שחשוב לו שלא להיות תלוי בחברת אחסון או בפלטפורמה זו או אחרת, ויש לו יכולות להתמודד עם הצד הטכנולוגי או שיש לו מישהו מקצועי שינהל את האתר, וחשוב לו לשמור על תקציב נמוך, אני ממליץ על וורדפרס.
ולעסק רציני עם מטרות רציניות, חד משמעית, אני ממליץ ללכת על הדבר האמיתי ולהקים את העסק שלכם באינטרנט על מערכת שופיפיי. וזו ההמלצה שאני נותן ללקוחותיי ברוב המקרים.
מקווה שעזרתי, ושיהיה בהצלחה!